Višňová bublanina

Je pravé poludnie, vonku pripeká, rozvalíte sa na horskú čistinku, vyzujete si topánky, aby ste prevetrali unavené nohy a z alobalu vytiahnete….BUBLANINU.
Máme pre Vás super recept na najlepšiu bublaninu na svete. Toto je koláč, ktorý nám pripomína detstvo, školské výlety, návštevy u babky a leto s košíkom plným višní.
Síce to nie je prototyp zdravého snacku, ale určite je zdravšia ako hociktoré iné keksíky alebo napolitánky plné palmových tukov a éčiek.

Budeme potrebovať:
  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 1 deci oleja
  • 1 deci vody
  • 200 gramov polohrubej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • a ľubovoľné ovocie podľa vašej fantázie – my sme zvolili domáce zavárané višne

Bielka oddelíme od žĺtok a šľaháme ručnou metličkou až kým nemáme tuhý sneh.

Postupne všľaháme cukor, žĺtka, olej a vodu. Nakoniec pomaličky primiešame varechou múku zmiešanú so sódou bikarbónou.

Vylejeme na plech, poukladáme ovocie a pečieme na menšom plechu vystlanom papierom na pečenie cca 25-30 minút pri teplote 180°C.

Dobrú chuť! 🙂