Super gule, skoro raw

Existuje určite tisíc receptov, obmien a variácií, ako spraviť raw gule. Kokosové, ovocné, orechové a samozrejme aj tie s láskou alebo bez lásky. Ja som si spravil kokosovo umové, a nebyť toho tuzemáku, boli by úplne raw.

Na tomto recepte je fajn, že sa nič nemusí piecť a za ¾ hodinku máte vystarané. Okrem iného je tento dezert vhodný tak pre návštevy, ako aj do batohu. A poviem vám, nie je nič lepšie ako zbombovať desať gulí na šupu priamo na vrchole. Takže poďme na to.

Cesto (príprava 15 minút)

Princíp na prípravu cesta je jednoduchý. Orechy a datle pomixovať na jemno, následne pridať zvyšné ingrediencie a celé si to vymiesiť do pekného bochníka. Zmyslom je, aby sa všetky ingrediencie spojili do jedného celku. Čo teda potrebujeme?

  • 200g vlašských orechov (pomixovať nadrobno ručným mixérom)
  • 200g sušených vykôstkovaných datlí (pomixovať nadrobno ručným mixérom)
  • 200g kokosovej múčky
  • 20g holandského kakaa
  • 3PL kokosového oleja
  • 2-3 dcl tuzemského umu (a kľudne nešetrite)

Gúľame (príprava 30 minút, podľa toho kto je ako šikovný)

Keď sa nám cesto pekne spojilo, tak si z neho postupne odtrhávame malé kúsky, z ktorých tvarujeme gule. Jedna guľa s priemerom 1 až 1,5 cm má približne 10-15 gramov. Tu sa medze vo fantázii nekladú, veľkosť si môžete prispôsobiť podľa seba. Neodporúčam však tvarovať gule o veľkosti jablka, pretože cesto je naozaj sýte. Keď už máte gule vytvarované, stačí ich vyváľať v kokosovej múčke. Na obalenie celého cesta potrebujete približne 40-50 g kokosovej múčky. A hotovo. Dobrú chuť priatelia.